top of page
  • Writer's pictureAna Maria

Posvojitev otroka? Da ali ne?

Updated: May 18, 2022

Imela sem srečo, da sem lahko zanosila in srečno donosila in rodila in da je zdaj tukaj Lev.

Mnoge nimajo take zgodbe.


Be že držalo, da je vsaka zgodba o materinstvu unikat, ampak kaj pa, ko ne moreš zanositi? Nikakor? Pa si želiš posvojiti, pa ne moreš? No, lahko, ampak procesi, upanja, razočaranja, prevare, pot, ki ji ni videti konca in ko bi vsak običajen smrtnik že vsaj 10krat obupal. Vem, da je tukaj med nami veliko mamic in bodočih mamic (navijam za vas!), ki so doživele nemalo podobnih stisk.


In o tem se je NUJNO pogovarjati! Čeprav morda boli. Čeprav je neprijetno, čeprav se celo jaz počutim krivo, ker mi je šlo zlahka in se mi trga srce, ko slišim, da nekomu ne gre. Ali pa da je po krivici trpel, zaradi take lepe stvari, kot je želja po otroku.

Ampak ko take pogumne ženske, kot je Alenka Planinc Rozman, zmorejo in če so pripravljene svojo zgodbo še deliti, je nujno, da dobro prisluhnemo. Za nas, za vas, za bodočnost.


Morda sem malo preveč metaforično zapletla. V četrtkovo oddajo prihaja kot gostja gospa Alenka, ki je s svojim možem Igorjem namreč posvojiteljica dvema fantkoma iz Gvineje Bissau.

In tako sta Jaco in Izaque, če fonetično zapišem, Žako\ in Ižaki\ (ne znam dat unga krativca na zadnjo črko), dva temnopolta fanta iz okolice Kamnika 🙂 Meni se to zdi čudovito!


Dodajam povezavo do oddaje >> EPIZODA 19.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page