Mama Drožmama!

"Med materinstvom in modo je peka z drožmi", pravi Polona Klančnik, mamica dveh malčkov in ustanoviteljica PolaBekeraj gibanja, ki se lahko pohvali z dvema Bistrojema s konceptom in čisto svežo knjigo. Predvsem svoj uspeh pripisuje dobri ekipi, priznava, da je včasih težko za obupat, pa vendar optimistično gleda naprej. Ena njenih zmag je tudi v tem, da je nošenje perlic na oblačilih uspešno ponesla iz prestolnice v njej tako ljubi ljubi Črnomelj.

Kdo je Mama ŠpasTeatra?

V tokratni epizodi se mi bo pridružila Urška Alič, direktorica največjega in najbolj priljubljenega komercialnega gledališča pri nas, ŠpasTeatra.

Kot mlada mamica je namreč ravno "postavljala" gledališče in mene je zaimalo, kako je uspela združevati majhnega otročka in poklic, ki se nikoli ne neha? Kot je rekla sama, teatra ne delaš, teater živiš.

Tudi vas zanima, kaj v gledališču počnejo zdaj, ko je vse zaprto, kje so igralci, kdaj je vrag odnesel šalo in kako se bomo spet smejali?

Potem je ta oddaja kot naročena za vas!

 

Uživajte v ogledu, jaz sem z veseljem in ponosom tu in vas rada imam, čeprav vseh ne poznam.

Mama Medicinska Sestra

Tokratna gostja je Ajda Plos, diplomirana medicinska sestra in mlada mamica, ki se je v Zdravstvenem domu Grosuplje angažirala postaviti nove, moderne temelje Šoli za starše. Je pa tudi idealna sogovornica za vprašanja, ki se sicer ne zdijo zelo dramatična, a znajo mamicam kar spodnesti noge: kako ravnati ob manjših poškodbah, kaj za vraga od domače lekarne sploh potrebujemo in ali je kaj lažje, ko nekdo, ki pozna zdravstveno stroko, opazuje svojega otroka?

Veliko dobrih nasvetov, kot vedno iskriv pogovor in uporabna rubrika "Mama, pomagaj!" so glavni razlog, zakaj to epizodo ponujamo v ogled, v upanju, da boste uživali!

Kot vedno vas radi imamo, čeprav vseh ne poznamo.

Kako biti MuzikaMama? 

Prva gostja v novi sezoni je izjemna glasbenica Gordana Buh Žgajner, profesorica flavte, dirigentka, ustvarjalka in izvajalka, skratka: umetnica, ki živi glasbo. Odkar je postala mama, se ji je življenjski slog pošteno spremenil, mene pa je tukaj zelo zanimalo, kako preživljajo obdobje brez posla in kje se zaplete, da izgubimo željo po glasbenem raziskovanju in udejstvovanju, s katero vsak pride na svet. Je glasba za otroka sploh pomembna? Bi bilo naše potomce dobro siliti z igranjem inštrumenta? Kaj pa ljudje brez posluha?

Vse to in še več v prvi oddaji nove sezone! 

Kakšna je idealna mama?

V večnem iskanju, kako naj naredim, da bom za svojega otročka idealna, me je pot pripeljala do profesionalke, ustanoviteljice centra Emocije.si, magistrice Vide Vidmar Kastelic, doktorske kandidatke zakonske in družinske terapije. Poskusili bova osvetliti, katere so čisto običajne materinske stiske, kako jih reševati, kako na mlade mamice vpliva okolica, kaj pri vsem doživljajo očetje, kaj storiti z družbenimi omrežji, zakaj je spontani splav še vedno premalo omenjan, ali današnji svet zahteva popolnost in kam se obrniti, ko je situacija pretežka.

Dojenje po prvem letu

Z mano tokrat Aleksandra Klopčič, novinarka, zakonska in družinska terapevtka, strokovna moderatorka KLEPETkov v družinskem centru Mala ulica in avtorica priročnika Dojenje po prem letu.

To je Gyrotonic®️ vadba

Z licencirano vaditeljico Tino Slana klepetava o tem, kaj je to Gyrotonic ®️, zakaj na to prisegajo svetovni zvezdniki, kaj počnemo s temi mašinami in ali se da s tem shujšati.

Kaj operirajo na Vadbeni kliniki?

Vadbena klinika z Aljo Malis je sproščujoče pribežališče v Šiški, kamor sem na tisto uro zase in za svoje telo lahko pripeljala še dojenčka. In ker me z vseh strani obletavajo vprašanja, kako sem v času porodniške shujšala teh dobrih 20 kil, je več kot smiselno predstaviti kar ustanoviteljico Aljo, žensko, ki si je za svoje poslanstvo vzela proučiti žensko telo pred in po porodu in nam pripraviti treninge varne, strokovne in učinkovite.

Kdo se boji črnega petka?

Z Darijo Velikanje, lastnico komisijske prodajalne https://dajadaja.si/, klepetava o tem, kakšna je lahko poslovna pot mamice, ki ima dva otroka doma, o nakupih v času izjemnih popustov, o trajnostnem načinu življenja in oblačilih iz druge roke.

Očka Blogger

V tokratni oddaji s ponosom premierno gostimo predstavnika moškega spola! To je Jure Marolt, očka blogger, ustanovitelj bloga Ljubki nesmisel. Je očka dvema deklicama in sinu, z ženo sta oba prisotna na družbenih omrežjih, kjer delita utrinke starševstva, partnerstva in svoja razmišljanja o vzgoji in življenju. Da pa bo vse skupaj še bolj zanimivo, bo Jure ekskluzivno povedal, kako je, če ti čez noč izgine stvar, ki predstavlja glavnino tvojega posla. Zgodilo se je namreč, da so mu izbrisali Instagram profil in to je za nekoga, ki od tega živi, nepredstavljiv šok. Kako se je pobral in ali je bil za nastalo situacijo tudi sam kriv? Vabljeni k ogledu!

  • Instagram
  • YouTube
  • SoundCloud

©2019 MamaMaria. Proudly created by kozamernik.com