top of page
  • Writer's pictureAna Maria

Ali ženske še znamo sprejemati?

Updated: May 18, 2022

Zvezda pogovora: David Fink, Zlatarna Aura in Karat

Spletna stran Zlatarne Aura: https://www.zlatarna-aura.si/


Novoletne zaobljube so že zdavnaj mimo, verjetno se ni nič kaj dosti spremenilo (če še vztrajate, čestitam!) in pred nami je nov izplen klepeta, kjer sva se z Davidom posvetila nam, ženskam.


“Zdi se, da se včasih premalo cenite,” odkrito razmišlja David in me s tem pusti odprtih čeljusti. Kako bi ne "pobuljila" ob taki izjavi, ko sem v prvih vrstah, ko gre za žensko moč in našo ljubko neodvisnost. “Kakšna stranka se pripelje z zelo dragim avtom, potem pa prav skopuško izbira zaročni prstan,” nadaljuje s primerom iz resničnega življenja “prav ima me, da bi mu kaj rekel.” David seveda ostaja profesionalen in svoje mnenje zadrži zase, ampak ob tem, priznajmo, ponudi dobro iztočnico za razmislek, kje je dejansko pozicija sodobne ženske. “Gre za kombinacijo dajanja in prejemanja in ne vem, kdo vas je naučil, da ni dobro sprejeti. Saj moški vendarle tako radi ustrežemo, dajemo! Če se same ne boste cenile, vas bo težko kdo drug in mislim, da si vsaka zasluži bogat zaročni prstan, saj to ni samo kos nakita, ampak simbol zveze, simbol tega, koliko moškemu pomenite, kaj bi dal, žrtvoval za vas. In dokler je razmerje avto-zaroka tako neuravnoteženo, se mi to ne zdi dobra predispozicija za naprej. Govorimo o človeku, ki bi si tak nakup zaročnega prstana zlahka privoščil, seveda.”


“V naši družinski zlatarni imamo seveda posluh za vse ideje in želje” izpostavi, kako je pomembno, da se prisluhne vsaki stranki, sploh, ko gre za kaj posebnega. Ko ga povprašam po vrednotah, ki jih cenijo, takoj izstreli strpnost in sposobnost počakati, hkrati pa odprtost in tolerantnost. “Naše stranke so tudi Romi, in dobre stranke so,” podkrepi svojo izjavo, ko želi izpostaviti, da zelo cenijo domače stranke. Delajo pa tudi za tujino, saj premorejo res dobro opremljeno delavnico in kader, ki se je sposoben potrpežljivo učiti in nadgrajevati hitrost proizvodnje.

„Dobre stvari bodo dobile čedalje več veljave.”

Jaz kar še vztrajam pri zaročnih prstanih: “Morda pa je komu le predrag, ali pa preprosto noče dati treh plač za en zaročni prstan z diamantom?” dalje sprašujem.

David se ne da: “Obstaja moizanit, res dober nadomestek diamanta, ki lahko ceno prstana še približa vsakomur, tako da tu težko najdemo izgovor” smeje argumentira, da s tehnologijo tudi naraščajo možnosti prilagoditve želja in potreb.



Bolj, kot se bliža sezona porok, bolj tudi mene zanima, kako se stranke v Zlatarni Aura in Karat odločajo za nakupe, če ne želijo za en bogat prstan ravno prodati ledvice. “Čisto konkretno, lep zaročni prstan se dobi že za 300 do 350 eur, mi iskreno svetujemo in se prilagajamo zastavljenemu budžetu, je pa moje mnenje glede zaročnih in poročnih prstanov jasno,” se zahahlja moj prijetni sogovornik. Ne gre pa pozabiti tudi srebrnega nakita, ki je res lahko nakit za vsak dan. Moderno in priljubljeno je jeklo, težje, masivnejše in antialergeno, najbolj pa bi rad izpostavil, da v vseh fazah cenijo in spodbujajo krožno gospodarstvo.

Ja pa lahko, sedaj bolje podučena o zlatu in sorodnih temah, le pametno zaključim:

Zmage niso vedno zlate, so pa vredne vsakega karata!


102 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page